Aquestes activitats estan organitzades conjuntament amb l’Oficina Europe Direct Tarragona i s’emmarquen en la Setmana Europea de la prevenció de residus 

Del 20 de novembre al 9 de desembre, l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat diferents tallers gratuïts als Centres Cívics en motiu de la Setmana Europea de la prevenció de residus. Aquesta programació forma part de les activitats conjuntes que organitzen la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona i que en aquesta ocasió compta també amb la col·laboració d’Ematsa i la URV. El conseller d’Europe Direct, Manel Castaño ha destacat que “Tarragona se suma als actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb tallers pràctics per tal de reduir, reutilitzar i reciclar materials”.

 El dilluns 22 s’ha organitzat el primer taller dedicat a les reparacions de la llaral Centre Cívic de Bonavista de 17.30 a 20.30 h. L’endemà al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau de 10.30 a 12.30 h es durà a terme un curs de cuina de reaprofitament. El dimecres 24 de 17.30 a 20 h, al Centre Cívic de Torreforta hi haurà un taller de neteja ecològica. El dijous 25 de novembre, a les 17.30 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau hi haurà una xerrada sobre estalvi energètic. Divendres 26 de novembre, de 17.30 a 20.30 h al Centre Cívic de Llevant tindrà lloc un taller de reparació de bicicletes. El dia 9 de desembre, al Centre Cívic de Sant Salvador, de 9.30 a 12.30 h s’ha organitzat un taller de costura creativa. EMATSA també se suma a la programació hi ha organitzat dues xerrades una el dia 13 de novembre al Centre Cívic de Bonavista i una altra el 15 de novembre al Centre Cívic Llevant, en les quals es farà una explicació de la factura de l’aigua i es donaran consell pràctics.

Finalment, també s’han organitzat activitats infantils per reflexionar sobre els residus que s’aboquen a la natura i les conseqüències que té pel medi ambient i la salut. L’horari dels tallers és de 17.30 a 19.30 h,  i seran el dimecres 24 de novembre a Centre Cívic de Sant Salvador, el dijous 25 de novembre el Centre Cívic de Bonavista i el divendres 26 de novembre, al Centre Cívic de Torreforta.

Setmana Europea per a la prevenció de Residus  

La Setmana Europea per a la Prevenció de Residus (EWWR) és la campanya més gran per conscienciar sobre la prevenció de residus a Europa. I té com a objectiu animar a tots els europeus a dur a terme accions de conscienciació sobre la gestió sostenible dels recursos i els residus.

Les accions realitzades en el marc de l’EWWR aborden les 3R: reducció de residus, reutilització de productes i reciclatge de materials, per aquest ordre. Aquestes són les principals R (encara que n’hi ha moltes altres) a tenir en compte a l’hora de revalorar els hàbits de consum.

Malauradament, les escombraries segueixen afectant les nostres ciutats i la natura. Per contrarestar els seus efectes adversos, la Setmana Europea de Reducció de Residus (EWWR) anima els participants a educar sobre la prevenció de residus; i netejar aquelles zones on la deixalleria està impedint el bon funcionament dels hàbitats naturals i humans. En aquest sentit, recordem que Tarragona ja fa anys que col·labora en la campanya europea Let’s Clean Up Europe.