El passat 28 d’octubre es va celebrar al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona, organitzat per l’Institut de Desenvolupament Professional de la UB la jornada “Educació per a una ciutadania Global: per a una pedagogia de les cures al centre i a l’aula”. Durant la jornada, que va reunir un nombrós grup de docents d’Educació Primària, Secundària, Educació Especial i Universitària, es va incidir en la importància de l’educació́ per a una ciutadania global, presentant estratègies pedagògiques centrades en el foment dels valors de cura cap a un mateix, els altres i l’entorn. Així mateix es van poder practicar exemples de materials didàctics que poden ser utilitzats a l’aula per promoure l’empatia, la solidaritat, la justícia social i la sostenibilitat.

En aquest marc es va presentar l’exposició “10 anys compartint l’Educació per la Pau”, que recull els objectius, les propostes i les activitats realitzades pel grup “Educació per la Pau i celebració conjunta del DENIP” dels centres educatius de Tarragona, que enguany dedica la dotzena edició a la Pedagogia de les Cures i la seva aplicació amb l’alumnat.

Europe Direct TGN hem estat des de l’inici del projecte col·laborant econòmicament i coordinant el DENIP, i actualment ja estem preparant la següent edició que serà a principis del 2024.

Educació per la Pau i celebració conjunta del DENIP

El DENIP és un projecte que planteja línies de treball sobre l’Educació per la Pau, que puguin ser desenvolupades i assumides pel major nombre d’escoles de la ciutat a través d’activitats compartides i de l’avaluació de les mateixes.

L’exposició que es va editar al desè aniversari, vol ser una eina de difusió del projecte, però, també, d’invitació a la participació a tots els centres educatius de Tarragona.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *