La consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres autoritats, durant la visita al passeig de la Boca de la Mina de Reus. Imatge: Ajuntament de Reus.

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina, impulsat per l’Ajuntament de Reus, es beneficiarà dels fons europeus FEDER que financen, entre d’altres, iniciatives que reivindiquin el patrimoni natural i cultural. Així, es tracta d’una actuació que es desenvoluparà fins a l’any 2020 i que compta amb un pressupost de 3,1 milions d’euros, dels quals la Generalitat de Catalunya en finançarà 1,5 milions d’euros a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Aquesta iniciativa té per objectiu condicionar i dignificar un espai de gran valor natural, patrimonial i cultural com és el passeig de la Boca de la Mina, i dinamitzar-hi diferents usos que contribueixen a mantenir-ne la identitat. La millora de l’espai es completa amb la creació d’un parc botànic amb cultius tradicionals i una zona d’esbarjo. Així, es preveu una intervenció global amb la millora de la fixació del ferm amb una intervenció de caràcter natural, treballs en el drenatge de l’aigua de pluja i en l’enllumenat al llarg del passeig, així com la recuperació d’elements històrics de valor (fonts, bancs, tanques) i de part de l’arbrat.

El projecte també inclou la creació del Jardí Agrari del Camp, una zona verda de quasi 10.000 m2, i del Parc de les Olors, amb espècies que siguin presents a l’entorn, que visquin amb poca aigua i disposades de manera que s’eviti una concentració de barreges d’olors en l’època de floració. Una altra actuació inclosa al projecte és l’organització de rutes teatralitzades al passeig per divulgar la història i els valors d’un espai singular, desconegut per la població no reusenca. Alhora, també s’ha previst la creació d’una xarxa d’itineraris culturals i de paisatge, així com per a la millora de la salut. Finalment, en el marc del projecte es podrà desenvolupar una xarxa d’espais lliures del municipi en connectivitat amb la xarxa d’espais naturals del Camp de Tarragona, millorar la integració del barri Gaudí en el conjunt de la ciutat i potenciar l’ús de les noves tecnologies dins del projecte Reus Smart City.

Àrea d’actuació del projecte. Imatge: Ajuntament de Reus.