Cartell #Eurotertulies

La primera cita amb #eurotertúlies, sobre el Brexit.

L’oficina Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) enceten avui un nou cicle de debats al voltant de qüestions relacionades amb la Unió Europea. La iniciativa, que s’ha batejat com a #eurotertúlies, es durà a terme el segon dimarts de cada mes, mentre duri el curs acadèmic. Cada una de les cites del cicle girarà al voltant d’una temàtica concreta de la realitat europea, lligada a la realitat política, social i econòmica de la Unió.

Els organitzadors plantegen les #eurotertúlies com un debat obert, informal però rigorós, a partir de l’exposició inicial d’un expert en la matèria per donar pas a continuació a què els assistents puguin expressar lliurement les seves opinions i plantejar els interrogants que puguin tenir sobre el tema a debat. L’objectiu és donar a conèixer la Unió a la ciutadania europea, tarragonina en aquest cas, en un ambient distès que convidi al debat i a l’exposició de diferents parers i opinions, sempre en el marc del coneixement, la raó i el bon enteniment.

Per dur a terme aquest format distès s’ha buscat un establiment de la Part Alta, el Museum Cafè, i un horari de vespre, a partir de les 8 de la tarda. La cita està oberta a la ciutadania en general.

La primera temàtica d’#eurotertulies, avui sobre el ‘Brexit’

El cicle #eurotertúlies s’inicia aquest vespre, amb una proposta: les relacions entre la Unió Europea i el Regne Unit, i un tema de summa actualitat: el Brexit, abreviació de British Exit. El periodista i professor de la Universitat Pompeu Fabra Doctor Christopher Tulloch exposarà la seva visió sobre el tema.

* Christopher Tulloch és Doctor en Periodisme per la UPF. És també Màster en Estudis Japonesos de les Universitats d’Essex i Tòquio i llicenciat en Filologia Anglesa de la Universitat de York. (R.U). Tulloch ha sigut professor convidat de la Universitat de les Nacions Unides a Ginebra, de la Universitat del País Basc, Southampton, New Haven (USA) i El Salvador. Es Director del Màster en Periodisme Polític Internacional de la UPF-iDEC. Com a periodista, és coeditor de la Catalan News Agency i ha treballat com a editor per Espanya i Portugal del setmanari nord-americà European Press Survey i ha col·laborat amb molts mitjans nacionals i internacionals.

La d’avui és la primera de les tres #eurotertúlies programades per la Facultat de Jurídiques i l’Oficina Europe Direct Tarragona aquest curs acadèmic. A l’abril, la cita girarà al voltant de la crisi dels refugiats i al maig es convidarà a parlar del futur de la Unió Europea. El cicle es reprendrà a partir de l’octubre, ja dins el curs 2016-17, amb noves propostes de debat al voltant de la Unió Europea.

Oficina de la UE a la ciutat

Europe Direct Tarragona participa en l’organització d’aquestes #eurotertúlies en col·laboració amb la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV amb l’objectiu de donar a conèixer l’oficina situada a la plaça Imperial Tàrraco, fomentar el debat sobre temes europeus a la ciutat i canalitzar les reaccions dels ciutadans cap a les institucions de la UE.

Europe Direct Tarragona és un punt d’informació i assessorament que l’Ajuntament de Tarragona posa a l’abast dels ciutadans per a tot allò que està relacionat amb la Unió Europea i els drets i la legislació comunitària, també per promoure l’existència d’una ciutadania informada i activa. Les consultes més habituals són aquelles relacionades amb fer pràctiques o treballar a l’estranger, el casament amb ciutadans d’altres països o per continuar vivint aquí després de jubilar-se després d’anys treballant en la indústria Química, per exemple; fins i tot consultes derivades de compres per internet, ja que les lleis en aquesta matèria, com en moltes altres, són d’àmbit europeu.

Europe Direct, a més, està molt involucrat en la vida social de la ciutat, donant suport a moltes activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament i contribuint amb moltes entitats i institucions del territori.

Per a més informació podeu visitar el web d’Europe Direct TGN o seguir la seva actualitat en aquest blog Directe a Europa o a les xarxes socials, a la pàgina de facebook Europe Direct Tarragona i al twitter com a @EuropeDirectTGN.