El segon #eurotertúlies del 2017 tracta sobre l’actitud de la ciutadania cap a la UE.

La segona sessió de l’#eurotertúlies, organitzada pel centre d’informació Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, s’endinsarà en el comportament de la societat civil europea envers la UE. Sota el títol “L’actitud de la ciutadania cap a la UE”, el politòleg Jordi Muñoz aprofundirà en qüestions com “Quina relació tenen els ciutadans i ciutadanes europeus amb les institucions de la UE? Què explica el suport, o el rebuig, a la integració? Ha crescut l’euroescepticisme els darrers anys? Per quines raons? En quins països ha crescut més? Quins són els elements que fan que la ciutadania confiï o desconfiï de les institucions europees?”. Una tertúlia en la qual es tractaran aquests temes a partir de l’evidència acumulada per dècades de recerca politològica.

* Jordi Muñoz (@jordimunozm) és investigador Ramón y Cajal a la Universitat de Barcelona des de juliol 2014. Anteriorment havia estat investigador postdoctoral (Juan de la Cierva) a la Universitat Autònoma de Barcelona, i predoctoral a la Universitat Pompeu Fabra, on es va doctorar el 2009 en Ciències Polítiques i Socials. Els seus interessos de recerca se centren en l’anàlisi de les actituds i el comportament polític, i imparteix docència, sobretot, en mètodes quantitatius de recerca i comportament polític.

La cita, com sempre, és oberta a tota la ciutadania, i tindrà lloc dijous 4 de maig a les set de la tarda (una hora més aviat que les que s’han realitzat fins ara) al Museum Cafè de Tarragona (Carrer Sant Llorenç, 5).

Els interessats en assistir-hi poden inscriure’s en aquest enllaç.