L’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball (EU-OSHA) és l’agència d’informació de la Unió Europea per a la seguretat i la salut laborals i acaba de publicar unes orientacions sobre el retorn a la feina de forma segura. El comissari europeu d’Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, ha declarat que “més que mai, està molt clar que protegir i promoure la seguretat i la salut en el treball revesteix la màxima importància per als treballadors, les empreses, els sistemes de protecció social i el conjunt de la societat. Aquestes orientacions aporten respostes a preguntes pràctiques que formulen els empresaris i ajudaran a ocupadors i empreses a gestionar la tornada a la feina i a donar consells pràctics a tot el personal”.

La Comissió concedeix la major importància a garantir que els treballadors puguin tornar a el lloc de treball en un entorn segur i saludable i abasten diversos àmbits:

  • Avaluació de riscos i mesures apropiades
  • Participació dels treballadors
  • Atenció als treballadors malalts
  • Planificació i aprenentatge per al futur
  • Bona informació permanent
  • Informació per sectors i llocs de treball

La pandèmia de coronavirus mostra la importància fonamental de comptar amb mesures sòlides i bones condicions de salut i seguretat en el treball en tots els sectors d’activitat. EU-OSHA ja va publicar orientacions a l’inici de la crisi sanitària on va recopilar la informació i els consells més significatius disponibles en relació amb la pandèmia de coronavirus.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *