Els segells d'aquest any han estat dissenyats per la mateixa Reina de Dinamarca i només es troben disponibles per aquestes dates.

Els segells d’aquest any han estat dissenyats per la mateixa Reina de Dinamarca i només es troben disponibles per aquestes dates.                             Font: Julemærkefonden

Nadal no seria Nadal sense les típiques felicitacions nadalenques que tots rebrem, d’una forma o altra, els darrers anys més digitals que en paper, per aquestes dates. Les cartes i postals de familiars i amics inunden les cases, el whatsapp i les nostres xarxes desitjant-nos unes bones festes. A Dinamarca, com antigament, es manté la tradició d’escriure-les a mà.

Els danesos, petits i grans, dediquen gran part del desembre a escriure personalment i a mà les felicitacions nadalenques que enviaran a amics i familiars. I és que us podeu imaginar res més especial que rebre aquella targeta o postal escrita a mà pel teu ser estimat? La dedicació i la personalització són valors indiscutibles, i més en l’era digital, i la il·lusió de trobar-te aquesta felicitació a mida al girar el pany de la bústia… indescriptible! Si, si, ho heu llegit bé, els danesos mantenen viu l’antic costum d’enviar-les per correu postal, en bona part pels típics i famosos segells de Nadal que animen a fer-ho. 

I és que els segells nadalencs danesos, amb 112 anys d’història, són els més antics del món! Aquests són produïts cada any per l’organització benèfica Julemærkefonden i la seva venda es destina a ajudar els nens més necessitats. El seu disseny va a càrrec d’artistes especials, inclús la mateixa Reina de Dinamarca Margrethe II demostra el seu talent en l’elaboració d’aquestes petites obres d’art.

El Nadal són festes d’il·lusió i solidaritat, valors que els danesos plasmen en aquest costum. No és d’estranyar que l’enviament de postals de Nadal sigui una tradició molt arrelada, ja que en aquest país es va inventar el correu postal!

Els danesos feliciten les festes nadalenques dient…

Glædelig jul og

Godt nytår

Dinamarca forma part de la Unió Europea des de l’any 1973. Hi viuen 5.627.235 milions d’habitants, la seva capital és Copenhague i la seva llengua oficial el danès.

28 països, 28 tradicions a #EuropeTGN durant el #NadalTGN, segueix-nos a Twitter i Facebook. I no et perdis les novetats d’aquest blog Directe a Europa!

Clica en els noms dels països i coneix més tradicions de Nadal a Europa:               PAÏSOS BAIXOS – ALEMANYA – LETÒNIA – BULGÀRIA – ESLOVÈNIA – REPÚBLICA TXECA – POLÒNIA – CROÀCIA – LUXEMBURG – HONGRIA – IRLANDA – ESTÒNIA