Estem a les portes del dia de Nadal! Aquests són dies d’ultimar preparatius i de comprar els últims regals pels nostres éssers estimats. Una bona opció pels regals és passejar-nos pels típics Mercats de Nadal, una de les tradicions més típiques d’aquestes dates arreu d’Europa. A Bèlgica, aquests prenen una forma especial.
En els Mercats de Nadal es respira autèntic esperit de festa. i il·lusió. Font: Belgica-turismo.

En els Mercats de Nadal es respira autèntic esperit de festa. i il·lusió. Font: Belgica-turismo.

Els Mercats de Nadal dels països del centre d’Europa són realment espectaculars, en ells s’hi respira esperit nadalenc per tots costats. A Bèlgica, les ciutats es vesteixen amb llums i en totes les places en podem trobar, en especial a les ciutats de Brussel·les, Gant i Bruges.

Tradicionalment, els mercats de Nadal tenen lloc durant els darrers dies de novembre fins a principis de gener, i petits i grans poden gaudir de diferents atraccions com pistes de gel, rodes de fira, espectacles, música, escultures de gel i fins i tot focs artificials! Són el lloc ideal per comprar les decoracions de Nadal o els mateixos regals. A més, també es poden degustar especialitats culinàries, begudes i dolços belgues com les típiques Pommes frites o Pommes friten, cervesa belga o els famosos wafles o gaufres. Inclús en alguns mercats, com el de Brussel·les, podem trobar parades de menjar d’altres cultures, des de menjar oriental a bratwursts alemanys o xurros espanyols!

El mercat més gran i original de tota Bèlgica el trobem a Brussel·les, el Plaisiris d’Hivern que cada any pren una temàtica diferent. Aquest any, en la seva 15 edició, destaquen les cultures estrangeres amb Tunísia com a convidat especial, per això, en moltes parades es pot gaudir dels menjars i productes exclusius d’aquest país. D’aquesta manera, la ciutat de Brussel·les ret homenatge a la tradició i cultura del país, i premia el procés democràtic d’aquest que ha estat recompensat amb el premi Nobel de la Pau 2015.

Us deixem el vídeo perquè podeu gaudir de la màgia d’aquest Mercat de Nadal:

Els belgues feliciten les festes nadalenques dient…

Frohe Weihnachten               Joyeux Noël et                    Prettige Kerstdagen en                    

ein gutes neues Jahr              Bonne Année                      enn Gelukking Nieuwjaa

(alemany)                              (francès)                                         (neerlandès)

Bèlgica és un dels sis Estats fundadors de la Unió Europea, l’any 1986. Hi viuen 11.203.992 milions d’habitants, la seva capital és Brussel·les i les seves llengües oficial l’alemany, el francès i el neerlandès

28 països, 28 tradicions a #EuropeTGN durant el #NadalTGN, segueix-nos a Twitter i Facebook. I no et perdis les novetats d’aquest blog Directe a Europa!

Clica en els noms dels països i coneix més tradicions de Nadal a Europa:

PAÏSOS BAIXOS – ALEMANYA – LETÒNIA – BULGÀRIA – ESLOVÈNIA – REPÚBLICA TXECA – POLÒNIA – CROÀCIA – LUXEMBURG – HONGRIA – IRLANDA – ESTÒNIA – DINAMARCA – LITUÀNIA – SUÈCIA – XIPRE – FINLÀNDIA – FRANÇA – REGNE UNITROMANIA – …