Per tercer any consecutiu la ciutat de Tarragona acollirà la III Simulació del Parlament Europeu, una activitat oberta a la participació on un centener de ciutadans podran viure en primera persona l’experiència simulada de convertir-se per un dia en eurodiputats i eurodiputades.

Un centenar de ciutadans podran viure en primera persona l’experiència simulada de ser europarlamentari

La simulació està organitzada per l’Oficina Europe Direct Tarragona, organisme encarregat de fomentar el coneixement de les institucions europees entre els ciutadans de les nostres comarques, i la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili. Es portarà a terme el dilluns 4 d’abril, entre les 8.30 i les 14.30 hores, al Campus Catalunya i comptarà amb la presència de la directora de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Maria Teresa Calvo.

 

Debat al voltant de l’actualitat europea

Cartell III SimulacióPECom els eurodiputats en seu parlamentària, els participants en la simulació hauran de treballar en el marc de grups polítics i comissions sectorials, i hauran de debatre sobre algunes qüestions d’actualitat europea. En concret, treballaran simuladament com a membres dels grups de Democristians Europeus, Socialdemòcrates Europeus, Esquerra-Verda Europea i Liberals Europeus, i hauran de debatre en les comissions sectorials de Llibertats Civils; Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; Afers constitucionals; i Drets de la Dona i Igualtat de Gènere.

Tot plegat, reproduint les dinàmiques parlamentàries de Brussel·les, amb una sessió plenària al final de la jornada on es presentaran i es votaran les propostes treballades en les comissions sectorials i debatudes amb els grups polítics. La Presidenta de l’Oficina del Parlament a Barcelona i professors de la URV assessoraran jurídicament els grups de treball i redactaran les actes, aplicant el reglament, com si d’una sessió real es tractés. El Ple estarà obert a la ciutadania i als mitjans de comunicació, a partir de les 12.15 hores.

Aquelles persones interessades a participar en aquesta activitat gratuïta poden inscriure’s a través del correu electrònic [email protected], fins al pròxim dijous 31 de març.

 

Col·loqui amb eurodiputats reals per seguir coneixent la UE

CARTELL DEBAT EURODIPUTATSPocs dies després, el divendres 8 d’abril, i amb l’objectiu que els tarragonins puguin aprofundir en la tasca que porten a terme els diputats europeus, l’Oficina Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques organitzaran un col·loqui amb Francesc Gambús, eurodiputat del Partit Popular Europeu, Ramon Tremosa, de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa, i Ernest Maragall, dels Verds/ALE. El debat estarà moderat pel periodista Xavier Grasset, i tindrà lloc a les 12 hores a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV.

  

Oficina de la UE a la ciutat
Aquests actes formen part de les activitats que organitza Europe Direct Tarragona per donar a conèixer l’oficina d’atenció a al ciutadania situada a la plaça Imperial Tàrraco, fomentar el debat sobre temes europeus a la ciutat i canalitzar les reaccions dels ciutadans cap a les institucions de la UE.

Per a més informació podeu visitar el web d’Europe Direct TGN o a les xarxes socials, al facebook a la pàgina Europe Direct Tarragona i al twitter com a @EuropeDirectTGN, on es podrà seguir el debat amb l’etiqueta #simulacióPE i #europarlaTGN.