Cartell VII Simulació del Parlament Europeu a Tarragona.

La Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el centre Europe Direct Tarragona (EDTgn) i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen demà dimecres 7 d’abril, en sessió en línia, una nova simulació del Parlament Europeu. Una vuitantena d’estudiants de la URV coneixeran per mitjà de la docència i la simulació, l’estructura i les funcions de la institució parlamentària europea i la tasca dels diputats que la representen.

Tarragona serà un any més escenari d’una simulació del Parlament Europeu, a la qual participaran una vuitantena d’estudiants universitaris de la URV. Durant tot el matí, els alumnes es convertiran en eurodiputats per un dia per debatre entorn de quatre grans temes de la política europea: Green Deal (Pacte Verd Europeu), les migracions al Mediterrani, les relacions entre el Regne Unit i la Unió Europea, i la transformació digital de la UE.

La dinàmica ja s’ha validat altres anys. Els participants es reuniran en grups polítics i en comissions parlamentàries, per treballar prèviament la sessió plenària. En la simulació hi haurà quatre grups polítics: democratacristians europeus, socialdemòcrates, liberals i esquerra verda; així com quatre comissions parlamentàries: Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; Afers Exteriors; Ocupació i Afers Socials; i, finalment, Indústria, Recerca i Energia. A migdia, es presentaran quatre propostes de resolucions, que seran debatudes i votades en una sessió plenària telemàtica. L’exvicepresident del Parlament Europeu Joan Colom, membre de la Mesa en la V legislatura, de 1999 a 2004, serà qui presidirà des de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona aquest Ple en línia.

Centre d’informació de la UE a la ciutat
Aquesta simulació forma part de les activitats que organitza Europe Direct Tarragona per donar a conèixer l’actualitat, les institucions i polítiques europees a la ciutat de Tarragona. Aquest centre d’informació a la ciutadania està situat a la plaça Imperial Tàrraco, i  a les xarxes socials a través de la pàgina de Facebook d’Europe Direct Tarragona i el Twitter @EuropeDirectTGN i l’instagram @europedirectTGN. Des del compte de twitter demà es podrà seguir la simulació amb l’etiqueta #europarlaTGN.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *