Malina Gaianu

Malina Gaianu durant la xerrada realitzada a l’escola El Miracle de Tarragona.

Com a estudiant de pràctiques al centre d’informació Europe Direct Tarragona he tingut l’oportunitat de viure, des de dins, el desenvolupament d’una de les seves tasques més importants, apropar Europa a la ciutadania. En aquest cas, els beneficiats han estat els alumnes de 6è de primària de l’escola El Miracle de Tarragona.

L’objectiu de la xerrada ha estat explicar els orígens de la Unió Europea i la importància de la seva creació per a la convivència i la pau entre els Estats membres. Així mateix s’ha destacat la celebració del 60è aniversari del Tractat de Roma, que va assentar les bases del que es coneix avui dia com la UE.

Finalment, s’ha volgut donar a conèixer els valors i símbols que representen la Unió i convertir els alumnes en representants d’aquesta perquè transmetin l’après als seus familiars i amics, ja que en un futur seran ells els qui perfilaran el camí de la Unió Europea. Però sempre tenint en compte el que ja hem construït, una Unió que fomenta la cooperació pacífica, el respecte de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, la tolerància i la solidaritat entre els diferents Estats europeus.

Cal destacar que l’interès i les ganes que han aportat els alumnes en relació a  aquesta activitat, ha fet possible l’assoliment amb èxit dels objectius establerts al principi d’aquesta.

Malina E. Gaianu

Estudiant de Ciències Jurídiques de la URV