La Comissió Europea vol accelerar la transició cap a tecnologies de baixa emissió en carboni a tots els sectors de l’economia
Reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i aplicar una estratègia sobre la mobilitat amb baixes emissions de carboni són els principals objectius que es marca la Comissió Europea (CE) per avançar cap a una Europa amb una economia hipocarbònica.
D’una banda, Europa ha marcat els objectius anuals de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle que tots els Estats membres han de complir en el període 2012-2030. En aquest context, cada Estat haurà de decidir com aplicar les mesures proposades per tal de complir amb l’objectiu acordat. En el cas d’Espanya, caldrà que al 2030 s’hagin rebaixat les emissions en un 26% respecte les del 2005. D’altra banda, la Unió també ha fixat les bases per aconseguir que els vehicles tinguin unes emissions baixes o nul·les, així com per promocionar combustibles alternatius de baixes emissions.
Ja al 2014, la UE va adoptar un clar compromís per reduir les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle, almenys un 40% de cara al 2030 en comparació amb els nivells de 1990. A més, després de les propostes presentades aquesta setmana, està previst que cap a finals d’any la CE tiri endavant noves iniciatives sobre energies renovables, eficiència energètica i mercat interior de l’energia.
Jornada sobre l’energia a la UE
Aquestes mesures i altres qüestions d’energia es tractaran en una jornada que Europe Direct Tarragona està organitzant per a la propera tardor. La cita serà una trobada entre experts i periodistes especialitzats en què, entre altres qüestions, s’abordaran les accions que es duen a terme des de la UE en matèria energètica.
Per a més informació podeu consultar aquesta pàgina sobre l’acció pel clima de la CE.