El centre d’informació Europe Direct Tarragona i l’Oficina Jove del Tarragonès han organitzat una jornada de formació destinada a aquelles persones que es dediquen a informar les persones joves de les oportunitats que tenen per fer mobilitat internacional.

La mobilitat inclou diferents modalitats d’estades dins els països membres de la UE i en alguns casos fins i tot fora.

La finalitat d’aquesta jornada és oferir eines perquè puguin informar àmpliament de les oportunitats que els ofereix la UE per fer mobilitat. Una forma de millorar la formació i aconseguir una major ocupabilitat entre una franja de la ciutadania molt afectada pels alts nivells d’atur.

D’altra banda, també es parlarà detalladament del Servei de Voluntariat Europeu (EVS), un projecte finançat pel programa Erasmus+, el qual permet la mobilitat de joves d’entre 18 i 30 anys per fer un voluntariat d’un any a Europa i a la resta del món.

El programa inclou també un acostament a Eurodesk, un servei d’informació dirigit a joves que volen conèixer i participar en programes de la Unió Europea sobre formació, educació, voluntariat, beques d’estudis, oci, etc. En les seves oficines o mitjançant la seva pàgina web aconsellen sobre quin és el programa que més s’adequa a les necessitats de cadascun.

La jornada es farà el dia 9 de març, de 10 h a 14 h a l’Espai Jove Kesse (c. Sant Antoni M. Claret, 12-14) i les inscripcions es poden fer, fins al 7 de març, a través del web www.tarragonajove.org.

Descarrega’t el programa de la jornada.